Методичні вказівки до виконання контрольної роботи з дисципліни "Управління інноваційним розвитком" - Білоцерківський, Олександр Борисович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Зростання ролі окремих суб’єктів господарської діяльності, необхідність їх цілеспрямованої взаємодії один з одним і зовнішнім середовищем у межах, окреслених методами державного і регіонального регулювання, ставить проблему формування організаційно-економічного механізму управління інноваційним розвитком. Дисципліна «Управління інноваційним розвитком» вивчає ринково орієнтовані пріоритети соціально-економічного розвитку суспільства на основі динамічного приведення у відповідність внутрішніх і зовнішніх (які генеруються ринковим середовищем) можливостей розвитку суб’єктів господарювання шляхом постійного пошуку і реалізації нових способів і сфер використання їхнього потенціалу. Тому завданням цієї дисципліни є формування у студентів навичок і знань, які необхідні для прийняття економічно обґрунтованих рішень з питань управління проєктами інноваційного розвитку (розвитку на основі інновацій). Ці методичні вказівки призначено для виконання та оформлення контрольної роботи із дисципліни «Управління інноваційним розвитком» для студентів спеціальності D7 «Торгівля» другого (магістерського) рівня усіх форм навчання. Контрольна робота містить дві завдання на теми: «Розвиток залізничного транспорту України», «Порівняльний аналіз України та іншої країни світу в розрізі індексу вимірювання рівня інноваційного розвитку країни» відповідно, які виконуються студентами за індивідуальними варіантами. В основі вибору варіанту контрольної роботи лежить номер прізвища студента за списком у журналі групи. В окремих випадках може вибиратися інший варіант за узгодженням із викладачем. Контрольна робота (КР) виконується на аркушах паперу формату А4 комп’ютерним друком. На титульному аркуші вказується назва міністерства, вузу, інституту, кафедри та контрольної роботи, а також прізвище, ім’я та по-батькові студента, дані про керівника роботи, № залікової книжки, шифр академічної групи, дата виконання завдання (див. Додаток 1). Всі сторінки КР нумеруються. На початку тексту наводиться Зміст із номерами сторінок кожного розділу (див. Додаток 2). Наявність вступу, висновків і додатків є необов’язковою. Перед виконанням завдання потрібно надати його умову. Наприкінці КР обов’язково надається Список джерел інформації. У разі використання всесвітньої інформаційної мережі необхідно надати посилання на джерело в Internet. КР захищається студентами денної та заочної форми навчання на заліковому тижні. Це видання не може замінити підручники з управління інноваційним розвитком, оскільки тут теоретичні основи викладено у стислому вигляді, подано тільки ті відомості, які необхідні безпосередньо для виконання завдань. Як підручники можна рекомендувати [1 –4].
Keywords: методичні вказівки; контрольна робота; інновації; інноваційний розвиток; управління інноваційним розвитком; торгівля