Стратегічне управління як основа формування концепції контролінгу - Другова, Олена Сергіївна; Шевченко, Марина Миколаївна (Видавничий дім "Гельветика", 2018)
Статтю присвячено контролінгу як складовій частині управління підприємством. Визначено місце контролінгу в системі управління підприємством як підсистеми. Окреслено завдання та сфери застосування контролінгу. Розкрито сутність завдань стратегічного контролінгу. Обґрунтовано необхідність упровадження контролінгу на підприємствах України.

The article is devoted to controlling as an integral part of enterprise management. The place of controlling in the enterprise management system as a subsystem is determined. The tasks and areas of application of controlling are outlined. The essence of the tasks of strategic control is revealed. The necessity of introduction of controlling in enterprises of Ukraine is substantiated.
Strategic management as a basis of controlling concept formation
Keywords: стратегія; підприємство; цілі; стратегічний контролінг; controlling; management; strategy; concept; goals of the enterprise; interconnection of the system