Відновлення розривної внутрішньої структури двовимірного тіла за допомогою розривного інтерлінаційного сплайну, використовуючи криволінійні трикутники та трапеції - Литвин, О. М.; Першина, Ю. І.; Прохорова, О. М. (НТУ "ХПІ", 2013)
Будується та досліджується розривний інтерлінаційний сплайн першого порядку, який використовує прямокутні елементи з однією криволінійною стороною та трикутні елементи з криволінійною гіпотенузою. Сформульовані та доведені теореми про інтерлінаційні властивості та похибку побудованих розривних конструкцій

It is under construction and investigated discontinuous interlination spline of the first order which uses rectangular elements with one curvilinear party and triangular elements with a curvilinear hypotenuse. Theorems about interlinational properties and about an error constructed discontinuous designs are formulated and proved
Keywords: розривна функція; криволінійні елементи; розривна інтерлінація; модулі неперервності; білінійні сплайни; криволінійна гіпотенуза; discontinuous function; breaking interlinatsiya; curvilinear elements