Місце палеонтологічної науки серед інших біологічних наук в контексті висвітлення історії життя на землі - Дефорж, Г. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті розглядається положення палеонтологічної науки серед інших біологічних наук в загальній роботі по відновленню історії життя на землі. Наводяться причини відставання палеонтології, характеризуються особливості палеонтологічного матеріалу, описуються особливості палеонтологічного дослідження, описано диференціювання палеонтологічної літератури і обгрунтовуються найближчі завдання палеонтології.

Paleontology science position among other biological sciences in general work of renewal the history of life on the Earth is examined in the article. Reasons of paleontology lag are brought, the features of paleontology material are characterized, the paleontology research features are described, the differentiation of paleontology literature is described and the nearest tasks of paleontology are grounded.
Keywords: викопні залишки; відставання палеонтології; особливості матеріалу; дослідження; paleontology; biological sciences; tasks of paleontology; fossil remains