Дослідження теоретичних та практичних аспектів ефективності управління готельним бізнесом під час застосування сучасних ефективних моделей управління - Мелень, Олена Валентинівна (Миколаївський національний університет ім. В. О. Сухомлинського, 2017)
Готельний менеджмент є важливим видом професійної економічної діяльності, спрямованої на досягнення мети шляхом раціональної організації фізичних, людських та інформаційних ресурсів за принципами, функціями та методами управління. Ефективність роботи готельної галузі досягається завдяки вирішенню різних завдань, таких як: створення раціональної організації структури управління; ефективне використання кадрового потенціалу; розвиток фізико-технічної бази підприємства; ефективна організація сервісних технологій; широке використання сучасних маркетингових досліджень. Інформаційні технології необхідні для управління готельним бізнесом, оскільки сучасна система управління готельним підприємством через інформаційні системи безпосередньо пов'язана з її ефективністю. Використання сучасних інформаційних технологій значно допомагає готелям створювати ефективне управління.

Hotel Management is an important type of professional economic activity aimed at achieving the goal through the rational organization of physical, human, and informational resources under the application of principles, functions and methods of management. Efficiency in the hotel industry is achieved due to solving various tasks, such as following: creating a rational organization of the management structure; effective use of personnel potential; development of physical and technical base of the enterprise; effective organization of service technology; wide use of modern marketing research. Information technologies are essential for the hotel business management, as the modern system of managing the hotel enterprise through information systems is directly related to its efficiency. Using modern informational technologies significantly helps hotels to build efficient management.
Study of theoretical and practical aspects of the efficient hotel management under the modern management models
Keywords: готельне підприємство; інформаційні технології; моделі управління; конкурентоздатність; економічна ефективність; hotel; informational technologies; management models; competitiveness; economic efficiency