Performance improvement of parallel dual-star permanent magnet synchronous machines via type-2 fuzzy direct torque control with a single six-phase inverter - Bounab, A.; Chaiba, A.; Belkacem, S.; Chariete, A. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
The growing need for efficient and high-performance electric drive systems has led to increased research in advanced control strategies for multi-machine configurations. Among them, dual-star permanent magnet synchronous machines (DSPMSMs) connected in parallel to a single inverter offer a promising solution for applications requiring high reliability and precise control. This study aims to enhance the performance of DSPMSM drive systems by improving speed regulation, minimizing torque and flux fluctuations, and increasing robustness against disturbances, thereby ensuring greater efficiency and stability.

Зростаюча потреба в ефективних та високопродуктивних системах електроприводу призвела до посилення досліджень удосконалених стратегій керування для багатомашинних конфігурацій. Серед них, синхронні машини з постійними магнітами та обмоткою статора за схемою з'єднання "зірка" із спільним регулюванням струмів обмоток статора (DSPMSM), що підключені паралельно до одного інвертора, пропонують перспективне рішення для застосувань, які вимагають високої надійності та точного керування. Це дослідження спрямоване на підвищення продуктивності систем приводу DSPMSM шляхом покращення регулювання швидкості, мінімізації коливань крутного моменту та потоку, а також підвищення стійкості до збурень, тим самим забезпечуючи більшу ефективність та стабільність.
Keywords: permanent magnet synchronous machine; type-2 fuzzy logic controller; direct torque control; six-phase inverter; multi-machines system; синхронна машина з постійними магнітами; контролер з нечіткою логікою 2 типу; пряме управління крутним моментом; шестифазний інвертор; багатомашинна система