Вдосконалення реагентного режиму флотації вугілля - Ільяний, С. І.; Сергєєв, П. В.; Білецький, Володимир Стефанович (Національний гірничий університет, 2010)
Запропоновано і досліджено раціональний реагентні режим флотації коксівного вугілля Донецького басейну з використанням в якості збирача дизельного палива,а спінювача – масла ПОД. Масло ПОД подають одночасно у суміші з дизельним паливом та окремо, причому беруть співвідношення спінювача до збирача в їх суміші (10-15):(90-85), а кількість спінювача, який подається окремо, складає 1,5-3% від маси суміші реагентів.
Keywords: флотаційна здатність; емульгування; вугільні шлами; масло ПОД; реагенти-збирачі