Взаємозв'язок розвитку регіональної інноваційної системи, інтерактивних інноваційних комплексів та інноваційної інфраструктури. Приклад регіону Емілія-Романія - Архієреєв, Сергій Ігоревич; Дерід, І. О. (Сумський державний університет, 2009)
Тема дослідження пов'язана із проблемою розвитку інноваційної економіки, яка є доволі актуальною у теперешній період розвитку суспільства. У статті було зроблено спробу дати чітке визначення сутності інноваційної інфраструктури. Незважаючи на достатню кількість вітчизняних і зарубіжних публікацій на тему інноваційної інфраструктури, досі немає єдиного підходу до визначення її функцій. Оскільки інноваційна інфраструктура є підсистемою інноваційної системи певного рівня (регіональної, національної, глобальної), нами було проаналізовано роль, що відіграє дана інфраструктура у інноваційних системах певного рівня.
Keywords: економіка інноваційна; діяльність інноваційна; процеси інноваційні; інновації; трансфер технологій; Італія