Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Інноваційні ресторанні технології" - Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія Василівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Виконання практичних робіт з дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» спрямовано на розвиток у студентів практичних навичок та глибокого розуміння сучасних технологій, які застосовуються в ресторанному бізнесі; дозволить студентам закріпити теоретичні та практичні знання, отриманні ними на лекціях; відпрацювати навички самостійної роботи з елементами творчого пошуку, ініціативності; оволодіти вмінням узагальнювати теоретичні матеріали, аналізувати інформацію, працювати зі спеціальною літературою та довідниковими матеріалами; розвинути уміння формулювання власних висновків, чіткої аргументації, обґрунтування прийнятих рішень та пропозицій. Мета практичних робіт полягає у зміцненні, систематизації і поглибленні знань студентів, в забезпеченні студентів можливістю застосовувати теоретичні знання на практиці; вивчення функціональних можливостей обладнання та його ефективного використання у ресторанному господарстві; знайомство з інноваційними підходами у розробці та приготуванні страв, такими як молекулярна кухня, технології продовження терміну придатності продуктів (LLFF, ESL) та інші; розвиток умінь та навичок, спрямованих на підвищення якості та ефективності обслуговування клієнтів у закладах ресторанного господарства; формування у студентів професійних компетенцій, необхідних для успішної роботи у ресторанному бізнесі; навчання студентів аналізувати результати своєї роботи, робити висновки щодо ефективності використаних методик, розвиток критичного мислення та вміння оцінювати якість готових страв, їх відповідність сучасним стандартам.
Keywords: методичні вказівки; ресторанне господарство; харчові продукти; бізнес; екологічний ресторан; інновації; ринкові відносини