Пристрій для подачі технологічної рідини в зону шліфування - Грабченко, Анатолій Іванович; Пижов, Іван Миколайович; Клименко, Віталій Григорович (ДП "Український інститут промислової власності", 2013)
Пристрій для подачі технологічної рідини в зону шліфування містить торцевий шліфувальний круг, встановлений на змінній оправці і закріплений за допомогою різьбового з'єднання з використанням шайби, стакан, зовнішня торцева поверхня якого знаходиться в механічному контакті з базовим торцем круга, а бічна внутрішня поверхня нахилена до осі обертання круга під гострим кутом, причому порожнина стакана сполучається з внутрішньою порожниною круга за допомогою наскрізних пазів. Стакан виконаний як одне ціле зі змінною оправкою, його зовнішній торець є базовою поверхнею для установки шліфувального круга. На торці шайби, який сполучається з внутрішнім торцем круга, а також на утворюючих напрямного циліндричного поясочка змінної оправки утворені не наскрізні по глибині пази. Пази на шайбі виходять в радіальному напрямку у внутрішню порожнину круга, а пази на циліндричному поясочку виконані таким чином, що з одного боку вони виходять у порожнину стакана, а з другого сполучаються з радіальними пазами на торці шайби.
Keywords: патент; модель корисна; круг шліфувальний; машинобудування; різання; шпиндель вертикальний; шліфування торцеве