Едипів комплекс як важлива складова у становленні особистості - Єсипов, О. В.; Хавіна, Ірина Валер'ївна (НТУ "ХПІ", 2017)
В статті розглядається вплив емоційних станів людини на його взаємини з оточуючими людьми. Детально розглянуто вплив Едіпового комплексу на психологічний розвиток дитини. Проаналізовані різні погляди психологів на Едіпів комплекс і його вплив на становлення особистості.

The article considers the influence of human emotional states on his relationships with other people. Detail the influence of the Oedipus complex on the psychological development of the child. Analyzed different views of psychologists on the Oedipus complex and its influence on the formation of personality.
Oedipus complex as an important component in the formation of the person
Keywords: емоційні стани; Фрейд; психоаналіз; психологічний розвиток; emotional states; Freud; psychoanalysis