Використання поняття електростатичного кола для вирішення деяких проблем електростатики - Придубков, Павло Якович; Хоменко, Ігор Васильович (НТУ "ХПІ", 2010)
Досліджено електричні поля, створювані статичними зарядами, розроблені інтегральні аналітичні залежності, що описують процеси даного поля, сформульоване поняття електростатичного кола і встановлені методи його розрахунку.

The electrical field created by static electricity developed integrated analytical relationships describing the processes of the field, formulated the concept of electrostatic circuit and set methods for its calculation.
Using the concept electrostatic circles for solving problems of electrostatics
Keywords: статична електрика; розрахунок електростатичного поля; точність розрахунку; electricity; Ohm's law; Kirchhoff's law; resistance of electrostatic field; electrostatic circle