Моделювання геомеханічних процесів навколо сховищ відходів у підземних порожнинах промислового походження - Шестопалов, Олексій Валерійович; Новожилова, Тетяна Борисівна; Панасенко, Володимир Олексійович; Нечипоренко, Дмитро Ігорович (Государственное учреждение "Государственный научно-исследовательский и проектный институт", 2016)
У статті розглянуто моделювання стійкості земної поверхні в районі відпрацьованих сольових камер при захороненні в них твердих відходів содового виробництва. Стаття має прикладний характер, тематика пов'язана з рішенням однієї з основних екологічних проблем - накопиченням твердих промислових відходів.

The article deals with modeling of the surface stability in the area of waste salt chamber with burial in their solid waste soda production. Article has applied nature, the subject is related to the solution of one of the main environmental problems - the accumulation of industrial solid waste.
Keywords: соляні сховища; пульпова суспензія; шлам; закладка відходів; тампонування; підземна порожнина