Автоматизована система побудови математичної моделі газогідродинамічних дросельних схем - Пістун, Є. П.; Грудецький, Р. Я. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті наведено характеристики і функціональні можливості побудови вимірювальних дросельних схем, наведено розробку програмного додатку для автоматизації побудови дроселів будь-якого порядку.

The article presents the characteristics and functionality of the building measuring throttle schemes are developing software applications for automating build throttles any order.
Keywords: дросель; вимірювальна схема; програмне забезпечення; нелінійні рівняння; проектування; дросельні пристрої; throttle; metering scheme; mathematical model; nonlinear equations