Про функціональні залежності речовинного середовища, що описують стаціонарне поле - Придубков, Павло Якович; Хоменко, Ігор Васильович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2011)
Показано, що процеси електростатичного поля в речовинному середовищі можуть бути описані рівнянням стаціонарного поля, встановлена функціональна аналітична залежність, що описує взаємодію зарядів стаціонарного поля, доведено, що дана залежність є теоретичною основою отримання як диференціальних, так і інтегральних рівнянь стаціонарного поля.

It is shown, that the processes of the electrostatic field in a material environment can be described by equalizations of the stationary field, functional analytical dependence describing co-operation of charges of the stationary field is set, it is proved, that the given dependence is the theoretical basis of receipt of equalizations of the stationary field both differential, and integral.
About functional to dependence of material environment, that the stationary field is described
Keywords: електричне коло; аналітичні залежності; теорема Гауса; рівняння Максвела