Дослідження кінетики реакції амідування соняшникового фосфатидного концентрату - Мельник, Анатолій Павлович; Папченко, Вікторія Юріївна; Гетманцев, О. М. (НТУ "ХПІ", 2008)
Досліджено склад соняшникового фосфатидного концентрату. Розглянута реакція взаємодії діетаноламіну з соняшниковим фосфатидним концентратом при мольному відношенні 1:3 в інтервалі температур 353-423 К протягом трьох годин. Визначено порядок реакції та основні термодинамічні параметри. Досліджено адсорбційну здатність отриманих продуктів реакції.

Composition of sunflower phosphate concentrate was investigated. Reaction of interaction of sunflower phosphate concentrate with diethanolamine with molar ratio 1:3 under temperature range 353-423 K during three hours was examined. Order of reaction and basic thermodynamic parameters were determined. Adsorptive ability of obtained products of reaction was investigated.
Keywords: коефіцієнти сорбуємості; вихідний амін; ентальпія активації; корозія