Методичні вказівки для виконання індивідуального завдання з навчальної дисципліни "Державний фінансовий контроль" - Жадан, Тетяна Андріївна (НТУ "ХПІ", 2017)
Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання розроблені відповідно до робочої програми з навчальної дисципліни "Державний фінансовий контроль". Написання реферату є однією із форм індивідуальної роботи студентів, що передбачено навчальним планом вивчення дисципліни "Державний фінансовий контроль". Виконання індивідуального завдання (реферату) підводить підсумок вивчення студентами як окремої теми, так і дисципліни "Державний фінансовий контроль" в цілому. Реферат - це самостійна дослідницька робота, яка представляє собою виклад наявних в науковій літературі концепцій по заданій проблемній тематиці. Як правило, реферат відображає різні точки зору на досліджуване питання, з одночасним висловленням і думки самого автора. Реферат є завершеною за певною структурою працею, де автору необхідно показати вміння послідовно та логічно викладати зміст вирішуваної проблеми. Основна мета виконання реферативної роботи – закріпити, поглибити, розширити, систематизувати теоретичні знання, розвинути навички самостійного вирішення питань з навчальної дисципліни та роботи зі спеціальною літературою. Реферат служить також засобом діагностики набутих знань, умінь та навичок студентів. Використовуючи різноманітну літературу, студент повинен уміти викласти зміст питання в обсязі, необхідному для його розуміння. Головні завдання виконання реферату: узагальнення, поглиблення, закріплення знань, одержаних студентами при вивченні навчальної дисципліни "Державний фінансовий контроль", використання цих знань для комплексного вирішення конкретної практичної ситуації або проблеми; зміцнення світоглядних позицій; формування навичок роботи дослідницького характеру. В результаті написання реферату студенти повинні вміти: визначати суть проблемної ситуації, з'ясовувати її актуальність та науково-практичне значення; здійснювати аналіз останніх досліджень і публікацій, в яких започатковано розв'язання певної проблеми і на які спирається автор; визначати мету і завдання дослідження; обґрунтовувати отримані результати; готувати висновки та подавати чітке бачення перспектив наступних досліджень з відповідної проблеми.
Keywords: індивідуальне завдання; державний фінансовий контроль; ревізія; аудит; фінансова звітність