Цифрова безпека регіону в умовах децентралізації економіки України - Маковоз, Оксана Сергіївна; Передерій, Тетяна Сергіївна (Державний вищий навчальний заклад "Донецький національний технічний університет", 2019)
Стрімке впровадження інформаційних технологій у всі, без винятку, сфери економічної діяльності актуалізує питання визначення обґрунтованих та ефективних шляхів забезпечення цифрової безпеки. Інформатизація як незворотній процес, який уникнути неможливо, зобов’язує державу забезпечувати стан захищеності як особистих інтересів, так і громадян. Економіка України як невід’ємна частина світового господарства сьогодні особливо потребує якісних цифрових послуг та, на жаль, отримує значних збитків через відсутність науково обґрунтованого і гнучкого правового регулювання цифрових відносин в суспільстві. Саме вирішення регіонального аспекту цифрової безпеки виступає в якості каталізатора прискорення вирішення зазначеного питання. Таким чином, цифрова безпека регіонів України є базою входження нашої держави у світовий інформаційний простір на рівноправній основі.
Keywords: монографія; регіон; цифровізація; стратегія; інформатизація; безпека