Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни "Алгоритми та структури даних" - Гринченко, Марина Анатоліївна; Мошко, Євгенія Олександрівна (My University, 2023)
Дисципліна «Алгоритми та структури даних» присвячена формуванню системи мислення, вмінню проєктувати алгоритми і структури даних. Мета викладання і завдання дисципліни – формування у студентів системи знань про базові структури даних і основні обчислювальні алгоритми, а також придбання практичних навичок з проєктування, розроблення та аналізу алгоритмів, оцінювання їх ефективності та складності. Компетентності, які потрібен володіти студент:  здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях, знання та розуміння предметної області та розуміння професійної діяльності;  здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями;  здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел;  здатність до побудови логічних висновків, використання моделей алгоритмічних обчислень, проектування, розроблення та аналізу алгоритмів, оцінювання їх ефективності та складності, розв’язності та нерозв’язності алгоритмічних проблем для адекватного моделювання предметних областей і створення програмних та інформаційних систем. Результати навчання:  знати основні алгоритми та структури даних;  знати базові поняття теорії алгоритмів, понять часової та просторової складності алгоритмів для адекватного моделювання предметних областей і створення програмних та інформаційних систем;  використовувати основні алгоритми та структури даних, розробляти та аналізувати алгоритми, оцінювати їх ефективність та складність. Методичні вказівки призначені для студентів денної форми навчання спеціальності 122 «Комп’ютерні науки». Методичні вказівки є частиною загального методичного забезпечення виконання лабораторних робіт студентами денної форми навчання інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій.
Keywords: методичні вказівки; інформаційні технології; програмне забезпечення; стеки; черги; алгоритми сортування; бінарний пошук; способи завдання графів