Шляхи економії електроенергії загального користування в сфері ЖКГ - Дзядикевич, Ю. В.; Гевко, Б. Р.; Никеруй, Ю. С. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2011)
У роботі проаналізовано способи економії електроенергії в сфері ЖКГ, зокрема в місцях загального користування. Встановлено, що найбільш ефективним способом економії електричної енергії для освітлення сходових площадок і під'їздів будинків є використання датчиків руху. Це дозволить у години пік зменшити навантаження на внутрішньо будинкові електромережі, а також квартплату мешканців мікрорайону.

In this research ways to save energy in housing particularly in public places. Established that the most effective way to save power is to use on stairs and porch light switches with motion sensors.
Ways to save power in public housing
Keywords: житлово-комунальне господарство; електроенергія; економія електричної енергії; датчик руху; електромережа; споживання електроенергії; motion sensors; save energy; public housing