Методические особенности метрологической аттестации средств измерения напряженности импульсных магнитных полей - Немченко, Юрий Семенович; Болотова, Л. М.; Гирка, Юлия Николаевна (НТУ "ХПИ", 2007)
У статті розглядаються особливості підбору полеутворюючих систем для метрологічної атестації засобів вимірювання магнітних полів розробки НДПКІ "Молнія". Особлива увага приділена питанню похибки вимірювання магнітного поля, яка пов'язана з вибором місця розташування вимірного перетворювача в робочому об'ємі полеутворюючої системи. Наведено приклад метрологічної атестації конкретного вимірника напруженості магнітного поля.

In this article, peculiarities of selection of field forming system for metrological certification of measuring means of magnetic fields developed in RDI "Molniya" are considered. Special attention is given to the question of measurement error of magnetic field connected with the choice of position of measuring transducer in the working volume of field-forming system. Example of metrological certification of particular magnetic field intensity meter is considered.
Keywords: электроразрядные установки; амплитудно-временной диапазон; измерительный преобразователь; полеобразующие системы; одновитковые соленоиды; кольца Гельмгольца