Логіка науки і техніки як методологічна основа дослідження історії їхнього розвитку - Пономарьов, Олександр Семенович (НТУ "ХПІ", 2008)
Розглянуто зв'язок між історією науки і техніки та логікою і методологією їх розвитку на сучасному етапі. Обґрунтовано необхідність урахування закономірностей логіки при розробці нової техніки і технологій, щоб уникнути негативних наслідків для людини і природного середовища.

Connection of science and technique history, logicians and methodologies of their development, is considered on the modern stage. The necessity of account of conformities to the law of logic is grounded at development of new technique and technologies, to avoid negative consequences for a man and environment.
Keywords: логіка науки; логіка техніки; філософія науки; історичний розвиток