Оптимізація процесу радіальної деформації оболонки вибухового пакера - Римчук, Данило Васильович; Цибулько, Сергій Володимирович (НТУ "ХПІ", 2014)
Запропонов о оболонковий пакер, що деформується, з видаленою камерою згоряння і дросельною муфтою. Для радіальної деформаціїоболонки пакера використовують енергію вибуху заряду метальної вибухової речовини. Пакер призначений для розмежування пластів у нафтових і газових свердловинах. Розглянуто шляхи підвищення надійності роботи пакера.

The paper offers a shell-type deformable packer with remote chamber of combustion with a throttle diaphragm. For a radial deformation of the shell packer used explosive energy propellant charge. The packer is designed for separation of strata n oil and gas wells. The ways of increase of reliability of work of a packer cover.
Keywords: пласт; свердловина; буровий розчин; paker; layer; mining hole; boring solution