Аналіз статико-динамічного стану елементів турбокомпресорів двигунів - Автономова, Людмила Володимирівна; Конохов, Володимир Іванович; Назаренко, Сергій Олександрович (Академія внутрішніх війск МВС України, 2009)
Розглянуто метод чисельного аналізу статико-динамічного стану елементів турбокомпресорів двигунів. Наведено характерні картини розподілу інтенсивності напружень у полі відцентрових сил та інтенсивності напружень на власних формах коливань для коліс турбін.

The method of numerical analysis of the statiko-dynamic state of elements of turbo-compressors of engines is considered. The characteristic pictures of distributing of intensity of tensions are resulted in the field of centrifugal forces and intensity of tensions on the own forms of vibrations for the wheels of turbines.
Analysis of the statiko-dynamic state of elements of turbocompressors of engines
Keywords: газотурбінний наддув; дизелі; двигун внутрішнього згоряння; турбокомпресори; метод скінченних елементів