Використання EBIT та EBITDA при плануванні прибутку суб'єкта господарювання - Колєсніченко, Анастасія Сергіївна (Національна металургійна академія України, 2018)
Планування та формування прибутку виступає складним і багатоаспектним процесом, який відтворює підсистему інтегрованого управління суб'єкта господарювання. При цьому реалізується аналіз фінансово-господарських зв'язків підприємства та показників економічної діяльності періоду, що передує плановому. Показники прибутку EBITDA і EBIТ не вказуються в звітності, але активно використовуються управлінцями у фінансовому моделюванні бізнес-процесів, бюджетуванні доходів і витрат та плануванні прибутку суб'єкта господарювання, при оцінці проектів, і цікавлять інвесторів.
Keywords: EBIT; EBITDA; прибуток; планування