Цифровий колориметр - Хорошайло, Юрій Євгенович; Семенов, Сергій Геннадійович; Лимаренко, Вячеслав Володимирович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2016)
Цифровий колориметр містить об'єктив з діафрагмою, світлоподільну призму, три світлофільтри, три фоторезистори, світловий потік, що проходить через об'єктив з діафрагмою, фокусується на світлоподільній призмі, розділяється нею на складові, та через червоний, зелений і синій світлофільтри надходить на фоторезистори, чутливі до видимого спектру випромінювання. Додатково введені нормувальний підсилювач, мікроконтролер, інтерфейс, ЕОМ і аналоговий мультиплексор.
Keywords: патент; корисна модель; об'єктив; діафрагма; світлоподільна призма; фоторезистор; спектр випромінювання