Кінематика найпростіших рухів твердого тіла - Аніщенко, Галина Оттівна; Лавінський, Денис Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У навчально-методичному посібнику наведено основні теоретичні положення стосовно найпростіших рухів твердого тіла: поступального та обертального навколо нерухомої осі. Розглянуті питання про перетворення найпростіших рухів. Наведені приклади розв’язання типових задач, а також наведені завдання для самостійної роботи студентів. Для студентів спеціальностей 131 "Прикладна механіка" та 133 "Галузеве машинобудування".
Keywords: навчально-методичний посібник; кінематика; тверде тіло; нерухома вісь; поступальний рух; обертальний рух