Технологические способы повышения точности зубофрезерования универсальными твердосплавными червячными фрезами - Тимофеев, Юрий Викторович; Мироненко, Е. В.; Клочко, Александр Александрович; Шаповалов, В. Ф.; Мироненко, О. Е. (НТУ "ХПИ", 2010)
З метою підвищення технологічної точності при зубофрезерованії крупномодульних загартованих зубчастих коліс з різним числом зубів і скорочення номенклатури вживаного інструменту розроблені різні модифікації універсальних крупномодульних твердосплавних черв'ячних фрез m=10-65 мм. Як паллоїди верстатного зачеплення твердосплавних черв'ячних фрез з оброблюваним колесом використовується ділильне коло колеса, а кут профілю зубів інструментів рівний αи=20⁰.
Keywords: зубчатые колеса; станочное зацепление; двухкорпусная конструкция фрез; зубообработка; резание