Метод определения константы сглаживания в прогнозной модели продаж - Вартанян, В. М.; Кононенко, А. В. (НТУ "ХПИ", 2005)
Розглядається рішення задачі вибору наладжуємого параметру у методі експоненціального згладжування для прогнозування продажу в моделях тимчасових серій. Наведено приклад використання методу з оцінкою ймовірності здобутих результатів.
Keywords: прогнозная модель; экспоненциальное сглаживание; численные значения продаж; константа сглаживания; сплайн-аппроксимация; моделируемая функция