Дослідження структури і динаміки розвитку паливного струменя для традиційного і біопалива при використанні різних систем паливоподачі - Кулманаков, Сергій Павлович; Сініцин, Володимир Олександрович; Дробишев, Олег Володимирович (НТУ "ХПІ", 2012)
У даній статті розглядаються результати експериментальних досліджень структури паливного струменя і динаміки її розвитку при використанні паливної апаратури безпосередньої дії і паливної апаратури акумуляторного типу "Common Rail". Результати наведені для наступних палив: нафтове дизельне паливо і біопаливо-ріпакова олія. Описана схема експериментальної установки. Наведено експериментальні дані по визначенню швидкості і довжини паливних струменів. Розглянуто структуру паливного струменя, досліджену методом аналізу оптичної щільності.
Keywords: паливний струмінь; швидкість струменя; дизелі; рапсова олія; паливна апаратура