Дослідження приводу гальмівної системи транспортного засобу з гібридною силовою установкою та рекуперацією енергії - Дембіцький, В. М. (НТУ "ХПІ", 2013)
Проведено дослідження приводу гальмівної системи транспортного засобу з гібридною силовою установкою та рекуперацією енергії в частині ходу гальмівної педалі, уточнено рівняння для розрахунку ходу гальмівної педалі, обґрунтовано переваги застосування електричного складника гальмівної системи

The research of the brake-gear system drive of the vehicle with hybrid power plant and energy recuperation in the part of a brake pedal running is made, the equation to count the brake pedal running is precised, the advantages of using of the electrical part of brake-gear system are proved
Keywords: хід гальмівної педалі; електродинамічне гальмування; моделювання; гальмівне зусилля; зазор; діапазон регулювання; recovery of energy; braking; motion of brake pedal; electrodynamic braking