Методичні вказівки до практичних занять "Рекомендації з виконання фізичних вправ при різних захворюваннях" - Долгарева, Марія Георгіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
В даних методичних вказівках систематизована та представлена інформація щодо показань та протипоказань до виконання фізичних вправ при різних захворюваннях, а також перераховані фактори, які сприяють їх виникненню або загостренню. Додатково сформульовані спеціальні завдання для профілактики захворювань засобами фізичної культури. Матеріали до практичних занять систематизовані та базуються на аналізі спеціалізованих навчальних посібників, сучасних наукових і методичних джерелах інформації, а також на досвіді роботи відділення спеціальної медичної групи кафедри фізичного виховання НТУ «ХПІ».
Keywords: методичні вказівки; фізичні вправи; захворювання; фізичне виховання; виконання фізичних вправ; практичне заняття