Компаративістський потенціал поняття культури: трансформації семантики та досвід інтеркультурності - Бережна, С. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
В статті надана порівняльна характеристика трансформації розуміння культури дослідниками різних епох. Аналізуються засоби трансляції мислителями наукових здобутків у галузі історії культури. Зроблено висновок про генезу розгляду культури від монологічної до плюралістичної

The article provides a comparative description of the transformation concept of culture by researchers from different eras. Discusses the tools of scientific reultatov broadcast thinkers in the field of cultural history. Concluded its consideration of the genesis of culture from monologichnoy to pluralistic
Comparative potential concept of culture: experience and semantic transformation interkulturnosti
Keywords: компаративістика; еволюція; глобалізація; цивілізація; culture; comparative; evolution; globalization