Реалізація технологічного процесу виробничо-торговельного підприємства (на прикладі ПрАТ "Вінницька харчосмакова фабрика") - Гапоненко, Ольга Євгеніївна; Дичко, Олександр Олександрович; Шеянова, Еліна Дмитрівна (ФОП Лібуркіна Л. М., 2019)
Статтю присвячено дослідженню технологічного процесу, що містить 3 групи операцій: операції, пов'язані із надходженням товарів на склад, зберігання товарів, операції з відпуску товарів. Охарактеризовано особливості реалізації технологічного процесу на прикладі конкретного складу виробничо-торговельного підприємства ПрАТ "Вінницька харчосмакова фабрика". Проаналізовано всі позитивні та негативні фактори, що впливають на технологічні операції в процесі діяльності підприємства. Розраховано показники ефективності використання складських приміщень підприємства; коефіцієнт рівня механізації складських робіт. Запропоновано шляхи покращення технологічного процесу виробничо-торговельного підприємства шляхом придбання сучасних високопродуктивних підйомно-транспортних засобів для складських операцій; комп'ютеризації інформаційної системи управління товарними запасами і реалізації товарів.

The article highlights the study of the technological process which includes 3 groups of operations: operations related to the receipt of goods at the warehouse, storage of goods, operations associated with distribution of goods. Features of the implementation of the technological process are characterized using the example of the warehouse of the production and trading enterprise PJSC Vinnytsia Food & Gustatory Factory. Positive and negative factors affecting the technological operations in the process in the enterprise’s functioning are analyzed. Indicators of efficiency of using the warehouse premises of the enterprise and the coefficient of the level of mechanization of the warehouse operations are calculated. There proposed methods for improving the trade and technological process of a production and trading enterprise through acquiring modern high-performance lifting and transport machines for warehousing; computerization of the information system for inventory management and sales of goods.
Implementation of the technological process of a production and trading enterprise (using the example of PJSC Vinnytsia Food & Gustatory Factory)
Keywords: складські приміщеня; механізація; складські роботи; механізований відбір; находження товарів; виробничо-торгівельнє підприємство; warehouse efficiency