Методичнi вказiвки до проведення практичних занять курсу "Лiнiйна алгебра" - Веретельник, Вiктор Володимирович; Морачковська, Iрина Олегiвна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Методичнi вказiвки розроблено вiдповiдно до силабусiв дисциплiни "Лiнiйна алгебра" для спецiальностей "Прикладна математика" та "Комп’ютернi науки". У методичних вказiвках запропонованi основнi означення, завдання для проведення практичних занять з основних тем курсу, зокрема: "Лiнiйний простiр та його пiдпростори", "Лiнiйнi оператори у лiнiйному просторi", "Евклiдiв простiр", "Лiнiйнi оператори в евклiдовому просторi" та "Квадратичнi форми". Метою методичних вказiвок є формування у студентiв практичних навичок опрацювання навчального матерiалу. До кожної теми подано типовi задачi з детальними поясненнями та рекомендацiями щодо їх розв’язання. Також наведено контрольнi запитання, вiдповiдi на якi допомагають засвоїти необхiдну теоретичну базу для успiшного виконання практичних завдань.
Keywords: методичні вказівки; практичні заняття; лінійна алгебра; прикладна математика; комп'ютерні науки; лінійні оператори