Дослідження ефективності екстракту листя липи на моделі ад'ювантного артриту у щурів - Дем'яненко, Д. В.; Бєлік, Г. В.; Тимченко, Н. М. (НТУ "ХПІ", 2013)
В роботі проведено дослідження протизапальних властивостей екстракту листя липи. Була обрана модель ад’ювантного артриту на білих безпородних щурах. Дію екстракту липи вивчали в порівнянні з дією препарату диклофенаку натрію. Виявлено, що екстракт липи є перспективним при застосуванні в комплексній терапії ревматологічних захворювань.

Research of antiinflammative properties of linden-tree’s leaves extact is in-process conducted. The model of arthritis was chosen on white rats. The action of linden-tree’s leaves extract was studied by comparison to the action of preparation of diklofenak sodium. It is exposed, that linden tree’s leaves extract is perspective at application in complex therapy of reumatologic diseases.
Keywords: активність протизапальна; захворювання; артрит ревматоїдний; диклофенак натрію; linden-tree’s leaves extract; arthritis; antiinflammative activity