Економічний аналіз в системі управління акціонерним товариством - Демченко, Т. А. (НТУ "ХПІ", 2013)
The article substantiates the necessity of the economic analysis methods, including economic-mathematical modelling for effective assessment of economic activity of joint-stock companies. An urgent need for consideration of the features of the application of economic analysis in enterprise management system.

У статті обґрунтовано необхідність використання методів економічного аналізу, зокрема економіко-математичного моделювання для ефективної оцінки господарської діяльності акціонерних товариств. Виявлена нагальна потреба врахування особливостей застосування економічного аналізу в системі управління підприємством.
Keywords: ефективне управління підприємством; економічний аналіз; економічні явища; оцінка проблем; економіко-математичне моделювання; трансформаційні процеси