Формування фахових компетентностей здобувачів вищої освіти з питань надання домедичної допомоги в умовах надзвичайних ситуацій - Сухенко, Ольга Валеріївна; Євтушенко, Наталія Сергіївна (My University, 2021)
Розглянуто проблему навчання здобувачів вищої освіти прийомам надання домедичної допомоги на заняттях напрямку цивільного захисту, безпеки життєдіяльності, військово-медичної підготовки та медицини надзвичайних ситуацій, та застосування компетентнісного підходу в даних напрямках.

The problem of teaching students first aid techniques in the classroom in the direction of civil protection, life safety, military medical training, and the use of a competence-based approach in these areas is considered.
Formation of professional competence of students on the provision of first aid in emergency situations
Keywords: цивільна безпека; домедична допомога; надзвичайна ситуація; компетентнісний підхід; civil security; first aid; emergency; competence approach