Модель хранения образцов полусхем средствами реляционных баз данных - Жолткевич, Г. Н.; Ахмад Юсеф, Ибрахим Ибрахим (НТУ "ХПИ", 2006)
В статті розглянута задача забезпечення якості інформації в інформаційних системах за рахунок формалізації структури інформації, якою обмінюються система та її оператори. Структурування інформації, як метод забезпечення її коректності, пропонується проводити на основі єдиної мета моделі – теорії напівсхем. Запропонована концептуальна модель представлення зразків напівсхем в інформаційній системі.
Keywords: аксиоматическая модель; информационные управляющие системы; формализованные документы; непустая последовательность элементов; теория полусхем