Оцінка адекватності існуючих методів визначення показників стійкості транспортних засобів - Башинський, А. Л. (НТУ "ХПІ", 2015)
Проведено аналіз існуючих методів визначення показників поперечної стійкості транспортних засобів. За результатами проведеного аналізу встановлено, що наявні міжнародні нормативні вимоги в оцінці активної безпеки автомобіля розроблені на недостатньому рівні. Визначено, що розрахункова методика оцінки розглянутих властивостей з високою точністю може бути застосована лише для зразків, які близькі по характеристикам до дослідженого зразка, для якого визначені всі показники експериментальним методом.

The analysis of existing methods for determination of lateral stability of vehicles has been conducted. The results of the analysis showed that existing international regulatory requirements on the evaluation of car active safety are insufficiently developed. It was determined that the calculation methodology of estimating properties with high accuracy can be used only for samples that are similar in characteristics to the samples for which all parameters are defined by experimental method.
Evaluation of the adequacy of existing methods for determination of stability indicators of vehicles
Keywords: керованість; статична стійкість; методи випробувань; handling; stability; vehicles; static stability; test methods