Кабельний кран нової конструкції - Григоров, Отто Володимирович; Окунь, Антон Олександрович (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті розглядаються технічний рівень та можливість застосування нової конструкції кабельного крана, використання якої призводить до зменшення енерго- та ресурсовитрат, а також зниження собівартості крана за рахунок усунення механізму пересування візка (не використовується тяговий канат), усунення підтримок та механізму підіймання вантажу, переміщення якого здійснюється за рахунок сили тяжіння.

The article deals with the technical level and application possibility of new cable crane construction, the use of which will reduce energy and self-cost by eliminating the carriage travel mechanism (not used tracking rope), cable supporting devices and the cargo hoist mechanism, cargo movement takes place by gravity
New construction of cable crane
Keywords: кабельний кран; механізм пересування; несучий канат; крановий візок; cable crane; travel mechanism; track rope; trolley