Економетрія - Білоцерківський, Олександр Борисович; Ширяєва, Наталя Володимирівна (НТУ "ХПІ", 2008)
Посібник містить основи економетрії, включаючи методи визначення параметрів лінійних рівнянь парної і множинної регресії, нелінійних рівнянь, часових рядів, оцінки їх тісноти та значущості. Наводяться приклади вирішення розрахункових завдань і варіанти для самостійної роботи студентів. Призначений для студентів спеціальності 7.050206 "Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності", а також буде корисним для студентів інших економічних спеціальностей.
Keywords: парний регресивний аналіз; лінійна парна регресія; теорема Гаусса-Маркова; рангова кореляція; коефіциєнт детермінації; множинний регресивний аналіз; часткова кореляція; часові ряди; нелінійні регресійні моделі