Методичні вказівки до виконання практичних завдань з навчальної дисципліни "Застосування інженерних програмних комплексів до моделювання фізичних процесів у гідропневмосистемах" - Клітной, Володимир Вікторович; Клітной, Віктор Володимирович; Бобрицький, Сергій Владиславович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У цих методичних вказівках компоненти гідравлічної та пневматичної системи моделюються за допомогою програм з автоматизованого проектування та динамічного аналізу, виконаного за допомогою методів скінченних елементів. Перш за все, скінчено-елементна модель гідравлічного циліндра подвійної дії створюється програмним забезпеченням ANSYS.
Keywords: методичні вказівки; теорія динамічного аналізу; моделювання гідроциліндра; інформаційні технології; програмне забезпечення