Пластичне мастило "АЗМОЛ ФЕРМС" - Іщук, Юрій Лукич; Гладкий, Федір Федорович; Стахурський, Олександр Дмитрович; Міщук, Олег Олександрович; Ваврик, Василь Іванович; Македонський, Олег Олександрович; Горпинко, Юлія Геннадіївна; Шапошник, Олександр Васильович; Губанова, Валентина Андріївна; Боханов, Дмитро Федорович; Пивовар, Вікторія Іванівна; Вербицька, Яна Вікторівна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2003)
Пластичне мастило на основі нафтової оливи і кальцієвого мила жирних кислот, яке відрізняється тим, що як загущувач містить продукт нейтралізації гідрату окису кальцію жирних кислот жирового субстрату, а додатково вводять моно- і дигліцериди, що входять до жирового субстрату, а як антиокиснювальну і стабілізуючу структуру мила – відпрацьовану суміш у співвідношенні 1,2:1,5; ліполактину і/або ліпази і адсорбційно-активної добавки "Амірол-М" з наступним співвідношенням компонентів, %мас. продукт нейтралізації гідратом окису кальцію жирних кислот жирового субстрату 18-24; моно-1 дигліцериди жирового субстрату 4-6; відпрацьована суміш у співвідношенні 1,2:1,5; ліполактину і/або ліпази і адсорбційно-активної добавки "Амірол-М" 3,2-4,8; суміш у співвідношенні 2:1; індустріальних олив І-20А та І-40А 63-73; вода 1,8-2,2.
Keywords: деклараційний патент; винахід; солідол жировий; згущення; ферментативне розщеплення; омилюваний компонент