Проблема эффективного инвестирования в Украине в контексте мирового опыта - Талалаева, Алина Алексеевна; Дяченко, Татьяна Анатольевна (НТУ "ХПИ", 2011)
У даній роботі проаналізовано значення інвестицій для розвитку економіки з теоретичної точки зору, наведено історичний приклад використання провідними країнами інвестицій як ефективного інструменту для виходу з критичного становища, проаналізовано сучасний інвестиційний клімат в Україні. Розглянуто статистичні дані по залученню та розміщенню інвестицій. Запропоновано ряд рекомендацій щодо залучення та ефективного використання інвестицій в Україні.

In this work value of investments for development of economy has been analyzed with the theoretical points of view, has been given a historical example of how the leading countries use capital investments as effective instrument for the way out of the critical situation, also the current investment climate in Ukraine has been analyzed. The statistical data on attraction and application of investments was considered. A number of recommendations are offered on attraction and an effective use of investments in Ukraine.
Keywords: экономика; мировая интеграция; инвестиции; сферы инвестирования; развитие передовых технологий; экономический рост; стратегическое планирование