Мікропроцесорні засоби в автоматизованих системах керування технологічними процесами - Бабіченко, Анатолій Костянтинович; Красніков, Ігор Леонідович; Бабіченко, Юлія Анатоліївна; Вельма, Володимир Іванович; Лисаченко, Ігор Григорович; Подустов, Михайло Олексійович; Дзевочко, Олександр Михайлович (ТОВ "Водний Спектр Джі-Ем-Пі", 2016)
У підручнику розглянуті загальні відомості про мікропроцесорні засоби автоматизації, технічну структуру та функціональний склад автоматизованих систем керування технологічними процесами, принципам побудови мікропроцесорних регуляторів та контролерів. Наведені схеми зовнішніх з'єднань апаратної частини мікропроцесорних засобів автоматизації та висвітлені основні функціональні блоки бібліотеки алгоритмів контролерів, необхідних для створення FBD і ФАБЛ-програм. Надана інформація проілюстрована прикладами застосування функціональних блоків в процесі конфігурування систем керування. Підручник призначено для студентів спеціальності "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології". Може бути корисним для студентів спеціальностей технології фармацевтичних виробництв та біотехнології, а також хіміко-технологічного і теплоенергетичного напрямку підготовки.
Keywords: автоматизовані системи керування; мікропроцесорні засоби; автоматизація; технологічний об'єкт керування; мікропроцесори; структурні схеми; інтерфейс мікропроцесорних систем; технічні структури; промислові мережі; програмне забезпечення; регулюючі прилади; контролери