Оптимізація фізичної підготовки учнів молодшого шкільного віку в процесі фізичного виховання - Кравченко, Тетяна Петрівна; Островець, Тетяна Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Проблемою, що ставить перед нами сьогодення є погіршення фізичної підготовленості та фізичної активності дітей молодшого шкільного віку, а особливо яскраво проявляється погіршення як фізичного так психологічного здоров'я молодших школярів. Пропонується впровадити в навчальний процес рухливі ігри, які сприятимуть оптимізації фізичної підготовленості учнів молодшого шкільного віку в процесі фізичного виховання. Розглянувши відсоткове співвідношення за рівнем фізичної підготовленості відповідно до навчальної програми, можна стверджувати, що майже всі показники фізичної підготовленості відповідно до рівнів розвитку у хлопців та дівчат обох підгруп до експерименту знаходились у своїй більшості на низькому та середньому рівнях. Після впровадження рухливих ігор підчас проведення динамічних перерв в практику, основна більшість зосередилась на середньому та достатньому рівнях і навіть помітні показники приросту на високому рівні. Аналіз даних показників фізичної підготовленості учнів експериментальної та контрольної групи став експериментально доведеним рушієм застосування рухливих ігор та естафет, динамічних перерв в урочний час задля розвитку фізичної підготовленості у учнів. Тому позитивний ефект впровадження в урочні форми занять учнів 1–4 класів рухливих ігор та динамічних перерв експериментально доведено.
Keywords: динамічні перерви; рухливі ігри; учні; фізичне виховання