Методы и средства имитационного моделирования бизнес-процессов - Цехмистро, И. В. (НТУ "ХПИ", 2005)
В статті розглядаються сучасні методи та засоби імітаційного моделювання бізнес-процесів. Проводиться аналіз існуючих проблем імітаційного моделювання. На основі проведеного аналізу пропонується новий підхід який може вирішити розглянуті проблеми. Цей підхід базується на конструюванні імітаційних моделей з використанням аналізу "Вузол-Функція-Об'єкт" (ВФО-аналіз) і використанні логіки антонімів для аналізу результатів моделювання.

This article reviews modern methods and tools for simulation modeling of business processes. The analysis of existing problems of imitating modeling is carried out. As result it is proposed new approach which can resolve considered problems. This approach is based on designing of imitating models with use of the analysis "Unit-Function-Object" and on using of antonyms logic for the analysis of results of modeling.
Keywords: имитационное моделирование (ИМ); развитие предприятия; оперативность управления; распределение ресурсов; модель бизнеса; структурный анализ; структурное проектирование; объектно-ориентированный подход (ООП); система ReThink; инструментальная среда ARIS Toolset; РДО-имитатор