Гурська, І. С.2015-12-142015-12-142014Гурська І. С. Формування та розвиток регіонального ринку молока і молочної продукції / І. С. Гурська // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Актуальні проблеми управління та фінансово-господарської діяльності підприємства. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2014. – № 66 (1108). – С. 66-71.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/18842Розглянуто формування регіонального ринку молока і визначено сукупність факторів, які впливають на розвиток молокопродуктового підкомплексу. Проведено комплексний аналіз виробництва, реалізації молочної сировини сільськогосподарськими підприємствами усіх форм власності та формування її пропозиції на ринку. Доведено, що важливим напрямом розвитку ринку молока і молочної продукції є чітка побудова системи організаційних та економічних взаємовідносин між виробниками сировини та переробними підприємствами, що забезпечить ефективну діяльність молокопродуктового підкомплексу та агропромислового комплексу в цілому, а також продовольчу безпеку країни.We consider the formation of regional milk market and identified a set of factors that influence the development of milk industry. A comprehensive analysis of the production, sales of raw milk farms of all types of ownership and a proposal on the market. It is proved that an important direction of the market in milk and milk products is a clear organizational structure of the system and economic relations between the primary producers and processors, which provide an effective set of dairy complex and agriculture in general and food security.ukвиробництвопопитпропозиціяреалізаціяякістьцінакупівельна спроможністьproductiondemandsuggestionrealizationqualitypricepurchasing powerФормування та розвиток регіонального ринку молока і молочної продукціїForming and regional market of milk and suckling products developmentArticle