Спосіб візуалізації цифрових рентгенологічних зображень - Філатова, Ганна Євгенівна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2018)
Спосіб візуалізації рентгенологічних зображень належить до області обробки цифрових зображень й може бути використаний для вирішення задач підвищення якості візуалізації цифрових напівтонових зображень, які отримані за допомогою рентгенівського випромінювання, полягає в тому, що здійснюють фільтрацію для видалення шумової складової з вхідного зображення, розкладають відфільтроване зображення на складову зображення, що містить структуру тканин, та фонову складову, що відображає середню щільність анатомічних структур, корегують контраст складової зображення, що містить структуру тканин, об'єднують оброблену складову зображення, що містить структуру тканин, з фоновою складовою, що відображає середню щільність анатомічних структур, та корегують динамічний діапазон вихідного зображення відповідно до заданого динамічного діапазону нелінійним контрастуванням. Результатом застосування запропонованого способу візуалізації цифрових рентгенологічних зображень є вирівнювання інтенсивності медичних рентгенологічних зображень, нерівномірність якої обумовлена різною товщиною тканин одного типу, та можливість одночасної візуалізації на рентгенологічному зображені тканин різного типу з суттєво різною щільністю.
Keywords: патент; винахід; рентгенівське випромінювання; структура тканин; нелінійне контрастування; шуми